Om PICTROL mät- & bildteknik

Pictrol levererar datortillbehör till samtliga nordiska länder och även till andra delar av Europa inklusive de baltiska länderna.

Sverige Norge Ísland Danmark Suomi

PICTROL mät- & bildteknik startades 1985, då med inriktning på fysikalisk mätteknik kombinerad med fotografisk dokumentation -- En kamera utnyttjad på rätt sätt är ett fantastiskt mätinstrument som dessutom dokumenterar och gör rapporter --

År 1990 blev vi distributör i Sverige för NTI och de mest sålda produkterna var under många år bildskärmsdelare. Dessa och monitortestare var helt i linje med vår ursprungliga inriktning. I dag är sortimentet av varor betydligt mer breddat men vi har behållit det ursprungliga namnet.

Mättekniken är fortfarande en del av verksamheten, och vi deltar bl a i ett energitekniskt forskningsarbete, projekt LowTe, delvis i samarbete med Kungliga Tekniska Högskolan.

Namnet mät- och bildteknik har gett oss en image som understryker det seriösa i vår verksamhet. Mättekniken kräver noggrannhet och pålitliga mätinstrument, något den har gemensamt med bildtekniken, som f.ö. obarmhärtigt avslöjar en dålig länk i kedjan som producerar bilden. Vi lägger därför stor vikt vid att endast erbjuda varor av mycket hög kvalitet, och vi är stolta att kunna berätta att många av våra kunder berömt oss för detta. Tyngdpunkten ligger bland KVM-switchar och annan kvalificerad utrustning för serverrum.

Du har möjlighet att välja bland ett stort utbud av kvalitetsvaror från bland andra:

NTIMinicom
InfratecTecNec

Jan Hallberg
VD